Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας χρειάζεται  ανά δύο  χρόνια οπωσδήποτε  service  :

Στο cervise του ηλιακού αλλάζεται το μαγνήσιο  για να  μην γίνετε ηλεκτρόλυση στο μπόιλερ εσωτερικά. Μαγνήσιο έχουν όλα τα boiler (ανοξείδωτα & glass) εκτός από τα χάλκινα. Η ηλεκτρόλυση είναι πιο έντονη τα τελευταία χρόνια λόγο των σωληνώσεων του δικτύου της ΕΥΔΑΠ που έχουν αντικατασταθεί από πλαστικές σωλήνες σε αντίθεση με παλαιοτέρα που το δίκτυο ύδρευσης ήταν από μεταλλικούς αγωγούς. Γι αυτό και παλιά οι ηλιακοί άντεχαν περισσότερο ακόμα και αν κάποιος ξέχναγε να κάνει την συντήρηση. Τώρα είναι απαραίτητη σε όλες τις μάρκες και είναι και απαραίτητος όρος στις εγγυήσεις των εργοστασίων.

Επίσης μια άλλη απαραίτητη ενέργεια για να έχει το μέγιστο της απόδοσης ένας ηλιακός είναι να συμπληρώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το ειδικό αντιψυκτικό που κυκλοφορεί μέσα στο κλειστό κύκλωμα, προσδιορίζετε περίπου μια φορά τον χρόνο συνήθως μετά το καλοκαίρι λόγο του ότι τους θερμούς μήνες από τις υψηλές θερμοκρασίες τα υγρά εξατμίζονται. Αποτέλεσμα της έλλειψης υγρών είναι να μην θερμαίνει ο ηλιακός ή να έχει πολύ μειωμένη απόδοση ακόμα και σε μέρες με πολύ ηλιοφάνεια.

Απαραίτητη είναι η αλλαγή της φλάντζας καθώς και το σκέπασμα των συλλεκτών με ειδικά καλύμματα γιατί  με  την  πάροδο  του  χρόνου  και λόγο  των  μεγάλων  θερμοκρασιών  που αναπτύσσονται λόγο χρήσης  του  ηλεκτρικού  ρεύματος και των νέας τεχνολογίας των συλλεκτών μας.

 

 

 

Το  πιο  σημαντικό ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ  ΤΟΥ  ΜΠΟΙΛΕΡ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ
Μην ξεχνάτε λοιπόν να ελέγχετε τις συσκευές σας, για να συνεχίσετε να εκμεταλλεύεστε τη δύναμη του ήλιου αλλά πάνω από όλα την ασφάλεια!

Η   εγγύηση   του  ηλιακού  θερμοσίφωνα  ισχύει  μόνο  όταν  αυτή  γίνει  από τεχνικό  της  εταιρείας σε περίπτωση που βρίσκεται εντός Αττικής    .

Σε  περίπτωση  παράδοσης  στην  επαρχεία  η  συντήρηση  ισχύει  με  την  απόδειξη  του  τεχνικού  σας  και  την  σφραγίδα  του  επί  της   εγγύησης!