Εξοικονομώ κατ’ Οίκον

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ

Απόκτησε ηλιακό SOLAR STAR μέσω του Προγράμματος Εξοικονομώ – Αυτονομώ!

Η εταιρεία SOLAR STAR  συμμετέχει στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Αυτονομώ¨ με όλους τους τύπους ηλιακών  θερμοσίφωνων  και παροτρύνει τους ενδιαφερόμενους πελάτες του προγράμματος να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους με την αντίστοιχη γραπτή προσφορά για την αγορά του Ηλιακού SOLAR STAR μέσω του προγράμματος.

Η παλαιότητα ή η κακή κατασκευή των κτηρίων, καθώς και η ελλιπής ενημέρωση στην ορθολογική διαχείριση της ενέργειας έχουν ως αποτέλεσμα την σπατάλη πολύτιμων ενεργειακών πόρων και την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των νοικοκυριών. Η λύση έρχεται μέσω του προγράμματος Εξοικονομώ – Αυτονομώ δίνοντας την δυνατότητα ενεργειακής αναβάθμισης της κατοικίας με όφελος επιστροφής  έως και το 85% των χρημάτων για την επένδυση. Στις 02/11/20 ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων και καλό θα είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ήδη επικοινωνήσει με τον μηχανικό που θα αναλάβει την μελέτη για την κατοικία τους.

Ποιες κατοικίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν;
  • Υφίσταται νόμιμα.
  • Δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέα.
  • Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία.
  • Έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ.

Ποιος μπορεί να ενταχθεί στο Πρόγραμμα – Με ποια κίνητρα;

Στα πλαίσια του προγράμματος υπάρχουν τρεις (3) διακριτοί τύποι αιτήσεων.

  1. Αίτηση Μεμονωμένου διαμερίσματος ή Μονοκατοικίας
  2. Αίτηση Πολυκατοικίας τύπου Α
  3. Αίτηση Πολυκατοικίας τύπου Β αφορά κοινόχρηστες παρεμβάσεις

Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα που κατά έτος αναφοράς (φορολογικό έτος 2019) και κατά χρόνο υποβολής αίτησης έχουν εμπράγματο δικαίωμα (πλήρους κυριότητας / επικαρπίας/ ψιλής κυριότητας) σε επιλέξιμη κατοικία.
Ειδικά στην περίπτωση που κατά το έτος αναφοράς η κατοικία ενοικιάζεται, είναι κενή ή δεν υπήρχε έμπρακτό δικαίωμα επικαρπίας ή πλήρους κυριότητας και έχει αποκτηθεί πρόσφατα, δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν μόνον ο πλήρης κύριος ή ο επικαρπωτής.